måndag 27 december 2010

Stickat i julklappssäcken

Innan jul ägnades all ledig tid, med eller utan bebis i famnen åt julklappsstickning. Sex hemmagjorda klappar skulle det bli, men det slutade med fem, varav den sista blev klar vid tvåtiden på julafton!


De första färdiga klapparna var två citroner, en till Felix tvååriga syssling och en till hennes mamma. Den tredje till hennes docka hann jag inte sticka. Garnet är Abuelita Baby Merino Lace, inköpt på syfestivalen i februari.


Felix andra syssling, Amadeus, fick en fuskpolo i Debbie Bliss Baby Cashmerino, stickad enligt det här mönstret, version B, men med 100 maskor.


Hans mamma fick ett par virkade vantar, enligt stickfrossas mönster Vantar i Silk Garden Sock. Jag virkade med Manos Silk Blend och är riktigt nöjd med resultatet! Funderar på att virka ett par till mig själv också. Det gick ju så fort!


Min mamma fick den sista stickade klappen, en Brioche Neck Warmer i Nimbus, färg 02. Jag blev klar på julafton så jag har inte hunnit ta några bilder av den färdiga kragen, men jag stickade i samma garn och färg som i mönstret. Mönstret var dock rätt otydlligt för mig som aldrig testat patentstickning förut. Jag missade att man skulle lyfta maskorna avigt, och testade tre olika uppläggningar innan jag fick det acceptabelt. Jag är inte helt nöjd med resultatet, men mamma blev glad och det är ju det viktigaste!

torsdag 16 december 2010

Stressigt...


Många julklappar att få klara på en vecka...

torsdag 9 december 2010

Färdig Citron!


Har två minuter fria medan mannen promenerar med Felix så jag passar på att lägga upp bilder på en blockad och klar Citron. Tyvärr blockade jag den nog lite för mycket, men jag hoppas att den ska dra ihop sig lite med tiden.

Denna skall bli en julklapp till kusinens fästmö, och på stickorna sitter nu en likadan till deras dotter. Mamman gillar nämligen att ha likadana kläder som henne!

Citron nummer 2 kommer att ha två färre volanger, och jag håller på med den avslutande för tillfället, så snart får jag gå vidare till nya projekt.

La in en beställning på lite nya garner idag så förhoppningsvis kan jag sticka vidare på resten av julklapparna nästa vecka!

fredag 3 december 2010

Snart klar!

Stackars Felix har blivit förkyld! Hela dagen igår spenderades i min famn. Stackars lillskrutten!

Skickade Björn till Apoteket efter jobbet och han kom hem med en nässug och diverse attiraljer. Tack vare den fick både jag och Felix gott om sömn inatt. Härligt!

Det såg ut att bli favorit i repris idag, men till slut somnade han i bärselen, och nu snusas det nöjt i en uppallrad liggdel till barnvagnen.

Skönt för mamma mjölkmaskin att få lite tid för sig själv och sin stickning!

Jag har bestämt mig för att min första Citron inte skall skänkas till tidigare nämnd liten tjej, utan till hennes mamma. Därefter ska en till stickas, men med något färre upprepningar, och i samma garn. Hennes mamma har nämligen en förkärlek för att klä sig likadant som sin dotter!

Färgåtergivningen är som vanligt kass! Garnet är Abuelita Yarns Baby Merino Lace, inköpt i februari på syfestivalen, i färgen Vinterkinn, som är mattrosa snarare än orange. Jag har snart maskat av färdigt. Testar dubbel virkad avmaskning för första gången. Det blir riktigt snyggt på rätsidan, men rullar sig en del, men jag hoppas att det ska gå att blocka bort.

Det har blivit mycket garnsurfning de senaste dagarna. Praktiskt när man bara har en arm fri. Funderar på att försöka hinna med en Annis innan jul, men vi får se om det hinns med!
Nu är det bäst att jag ser till att bli klar med avmaskningen innan lillskrot vaknar!