fredag 19 november 2010

Fredagsmys


Felix har inte ro att sova i liggdelen till vagnen som han brukar, så då får man improvisera lite. Så här har vi det just nu, Felix, jag, datorn och min citronstickning, som ska bli en julklapp till en fin liten tjej! Färgen är egentligen rosa / blekröd, ungefär som en extra vattnig vattenmelon!

Hemlispaket

Jag har ju inte lagt upp några bilder på mitt första hemlispaket ännu, så jag tänkte passa på att lägga upp bilder från båda paketen samtidigt!

Det första paketet innehöll i några korta minuter även en kaka mörk choklad men den försvann ner i min mage illa kvickt!

Paket nummer två hade Felixtema och innehöll en jättefin virkad kanin och en sherifftröja i storlek 62 som han nog kommer att kunna ha innan vi vet ordet av! Jag önskar att jag också gillade att virka, för det finns så många otroligt fina mjukisdjur att göra. Men nu får han ju ett, trots att han har en mamma som inte virkar! Perfekt!

Dessutom innehöll paketet ett tweedgarn av lammull och silke som jag klämmer och klappar på hela tiden för att komma på det perfekta mönstret! Nån slags halsduk blir det nog iallafall. Jag ser verkligen fram emot att sticka i detta garn! Härligt när man får nånting så oväntat men ändå så perfekt!

Tack snälla hemlis! Felix ligger och gurglar i mitt knä, så jag tolkar det som att han också tackar för sina fina presenter! :)

måndag 15 november 2010

På stickorna

Det känns som att jag aldrig sitter vid datorn utan en bebis på armen längre, så att skriva inlägg är en utmaning. Sitter med sidan mot datorn och pekfingervalsar med vänster hand!

I helgen blev jag tvungen att slänga ihop en ny mössa åt Felix, för den vi lånat åt honom åker bara ner över ögonen. Det blev en Baby Berry Hat i Baby Cashmerino i en roströd nyans som jag hade hemma. Stickade med stickor nr 3 och med 80 maskor istället för 64 pga det tunnare garnet. Mössan passar så perfekt att jag funderar på att repa upp toppen och stika den längre så att den passar längre. Vi får se. Tills vidare är lillkillen belåten i sin nya tomat-huvudbonad!

OpArt växer också. Jag har ett rött band och 1,5 vitt kvar på den stora varianten. Färgen är egentligen klarröd!

onsdag 10 november 2010

Snälla tomten...

...jag är kär!

Det här vill jag sticka mössa och halsduk i:

Artesano Hummingbird DK i färgen Woodpecker, hur fint som helst!

Och till det önskar jag mig mer tid att sticka tack! :)

Här kommer en liten bild på underverket, som nu hunnit bli en vecka, också! Fast på bilden är han bara någon dag gammal.

måndag 8 november 2010

Underbara fina Felix är här!

Han föddes i onsdags kväll, 3000 gram tung och 49 cm lång.

Bilder kommer senare, men han är det sötaste barnet i mannaminne, sådeså! :)