lördag 30 januari 2010

En snabb liten uppdatering bara, för jag är trött och har haft nackspärr hela dagen. Spring Things #2 är klar och väntar bara på blockning. Tog en fin bild på mormors vackra garnvinda, som jag lånar på obestämd tid , medan andra nystanet Malabrigo Lace till sjalen höll på att nystas. Jag försökte göra ett sånt där fint nystan som man tar innifrån, men hu, vilket jobb det var! Nästa gång jag försöker med det ska jag ta något större än en penna i mitten! Jag tror att det borde fungera bättre då! Båda katterna är för övrigt väldigt förtjusta i garnvindan, och Lisa som sitter strax utanför bilden måttade in några fina rallarsvingar när änden snurrade förbi!

Nu sitter två nya projekt på stickorna i alla fall. Dels ska jag sticka en kortärmad tröja i grön gotlandsull, och dels håller jag på med pulsklubbens februarimuddar som mamma har tingat. Det passar mig ypperligt, för de är roliga att sticka på tåget, lagom engagerande, och inte alls min stil!

Nu ska jag proppa i mig värktabletter och försöka få lite sömn! Godnatt!

Just det! Jag fick paket med posten igår från Sannsticks! Det enda trista var att påsen gått sönder så att det var fullt med skräp från dess vaddering på garnet! Tråkigt!

onsdag 20 januari 2010

Jobb, jobb & jobb

Har massor att göra på jobbet nu, så det blir inte så mycket annat gjort. Med risk för att bli teknisk och tråkig så kan jag berätta att jag skriver javascript dagarna i ända, men det är faktiskt riktigt kul! Jag jobbar med ett verktyg som inte är riktigt färdigt och som saknar vettig dokumentation, men nu har jag lyckats reda ut hur jag kan komma vidare genom att granska datatrafiken och analysera POST-anrop. Jag lär mig massor, och det krävs inte mycket mer än så för att göra mig glad!

På tåget stickar jag vidare på min Spring Things #2. Jag har kommit in i en period då stickning är allt jag tänker på när jag inte jobbar. Jag stickar och stickar och surfar garn, och då och då så kommer jag på mig själv med att stressa upp mig över att jag inte har tid att sticka så mycket som jag egentligen skulle vilja. Idag såg jag en annan person som stickade på tåget från Katrineholm. Sockor i Noro såg det ut att bli. Jag brukar inte åka med det tåget i vanliga fall, men det var kul att se att någon annan har samma tågsysselsättning som jag!

Jag är iallafall snart klar med tredje omgången av del två i Spring Things-mönstret. Jag tror att jag ska göra fyra, så det är inte så mycket kvar.

Jag hade inte tänkt sticka sockklubbens januarisockor, men ju fler färdiga sockor jag ser i andra bloggar, desto mer sugen blir jag på att sticka dem. Sakta men säkert har jag börjat gilla mönstret som jag itne tyckte var så märkvärdigt från början. Jag kanske ska ge mig i kast med att sticka dem i mitt Mirasol Hacho-garn som jag fick i garnpåsen i somras.

Nu ska jag i alla fall dricka upp mitt gute-te och sätta mig och sticka lite på sjalen i nya sängen som levererades idag från Kungsängen. Härligt!

Godnatt!

onsdag 13 januari 2010

Bröllopsklänning



Nu har jag beställt två mönster från Pattern Review. Med hjälp av min duktiga mamma är tanken att dessa ska bli till en bröllopsklänning till mig. Jag gillar axelpartiet på den korta klänningen, och fallet på den långa.

Det börjar kännas verkligt nu. Jag har även varit i kontakt med den aktuella kommunen och fått veta att våra datumförslag fungerar. Det gäller bara att våra familjer kan passa in det i sina pressade scheman, så kan det kanske bli verklighet!

tisdag 12 januari 2010

Fortfarande sjuk

Jag har aldrig sett på så många dåliga tv-program som de här dagarna, och det var länge sen jag gjorde av med så mycket näsdukar! Jag har iallafall kommit en bra bit på Spring Things #2

Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. Jag älskar verkligen det här mönstret!

Jag kommer nog att få mer än ett nystan Malabrigo Lace över, men jag får väl sticka en sjal till någon annan som planerar bröllop!

Jag har även provat på tvåändsstickning, enligt instruktioner i en av böckerna jag lånade på biblioteket i förra veckan.


Passade också på att lära mig att nysta garn så att man kan ta inifrån, men jag gjorde en för stor "tuss" i mitten, så nu trasslar det sig någonting så fruktansvärt medan jag stickar.

Jag har några nystan alpacka-garn som jag hade tänkt göra en tröja av, och nu har jag stickat ca åtta varv på en vante i detta, men det går väldigt långsamt när man måste reda ut trassel hela tiden, men jag ska fortsätta att ge stickningen en chans. Förhoppningsvis blir det lättare när jag skickat klart "tussen" och kan börja sticka från nystanet.

Jag fick mitt prickiga paket idag också, så när jag byter nystan på sjalen ska jag börja använda min nya fina lila basgömma från Stickfrossa! Tack så mycket! :)

måndag 11 januari 2010

Bilder

Jag har hittat batteriladdaren! Eftersom att jag är sjuk så blev det inga fina utomhusbilder i solskenet, men här kommer några bilder på sånt jag stickat iallafall!


Spring Things Shawl #1

(M & K Mohair. Det var mitt första seriösa stickprojekt på länge, och nu i efterhand ångrar jag garnvalet, men den är fin att se på iallafall)

Cairn


(Mirasol sulka, jag modifierade mönstret så att det svarta enbart är tre varv, varav ett avigt.)

Bättre vantbilder







(Grönt & rött naturfärgat garn, Araucania Nature Wool)

lördag 9 januari 2010

Spring Things

Som jag skrev tidigare så kikade jag in på Marias Garn efter jobbet i tisdags, och jag var inte den enda! Det var fullt med folk därinne, och butiken är inte särskilt stor. Efter att ha gått runt med en Zauberball i grönt, vitt och rosa i handen ett bra tag så fattade jag till slut beslutet att inte sticka Northern Lights, utan att istället sticka en ny Spring Things Shawl, men nu i tunnare garn, och inte i Mohair som tidigare. Min mohairsjal, som fortfarande saknas på bloggen pga försvunnen batteriladdare är min absoluta favorit, men på grund av garnets dåliga kvalitet använder jag den i princip aldrig, trots att den är vacker att se på.

Jag föll iallafall åter för ett grönt garn, Malabrigo Lace i skiftande gröna nyanser, men med bröllop som argument lyckades jag övertala mig själv att byta ut detta mot ett naturvitt. Jag älskar starka färger, speciellt i grönt, lila och rött, så det var en prestation att ta sig ifrån garnaffären med ett ofärgat garn! Vi får väl se hur bröllopsplanerna fortskrider, och om det finns tid och möjligheter att gifta sig nu i vår, annars har jag gott om tid att sticka klart sjalen, eftersom att våren är den enda tidpunkten som lämpar sig för våra planer. Jag vet att det låter hemligt, och det är det också än så länge! :)

Jag var hemma och var sjuk igår, och då blev det många varv stickade på sjalen. Jag är nästan framme vid mönsteravsnitt två, och detta efter bara ett halvt nystan, om ens det, så jag funderar på att förlänga sjalen med några ytterligare upprepningar av varje.

Idag ska stickningen få följa med till Arboga på kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest, om jag mår bra nog för att åka. Synd bara att tågen inte passade, för att sticka i bilen är uteslutet!

onsdag 6 januari 2010

Trött och hängig onsdag

Idag har vi varit och hälsat på sambons syster med familj. Vi beställde ett Rockband: Beatles till sonen i familjen i julklapp, men tyvärr hann det inte fram i tid, men vi packade ner trummor, spel och mikrofon i bagageluckan och spenderade en eftermiddag i "tv-spelsstugan". Det var riktigt skönt att komma bort ett tag. När fingrarna började ömma för mycket av allt plinkande och trummande bjöds det på en jättegod linssoppa och nybakt dinkelbröd. Smaskens!

Jag börjar känna mig lite hängig nu på kvällskvisten, och är lite orolig att jag är på väg att bli sjuk. Har inte riktigt känt mig som mig själv på sista tiden. Jag är trött och även lite lättretlig, vilket jag inte brukar vara särskilt ofta. Det är väl bara att vänta och se vad som händer.

Jag vet att jag utlovat lite bilder, och jag har förgäves letat efter laddaren till kamerabatterierna i några dagar nu, utan resultat. Idag hittade jag iallafall usb-sladden till mobilen, så jag tänkte att jag ska föra över några bilder därifrån istället. Kvaliteten blir väl inte riktigt lika bra, och färgerna ser inte alls rätt ut, men det får lov att duga så länge. Jag lägger bara upp några få bilder nu, eftersom att kvaliteten är så dålig.

Amadeus Baby Sophisticate-tröja

Stickad i ett Rowan-garn som jag fick i garnpåsen jag beställde från KarmaGarn i somras. Han ser ut som en söt liten professor i den, och hans mamma, min kusin, verkade också nöjd! :)
Tröjan stickas uppifrån och ned, och sist kragen, helt utan tråkig montering!
Alltihop tog lite drygt en kväll, så mönstret kan verkligen rekommenderas.


Candle Flame Shawl

Jag lyckades tyvärr inte ta någon bra bild av min senaste sjal, som jag stickat dubbelt i ett garn jag köpte på Skillebyholms höstmarknad. Det innehåller bland annat silke och mohair. Tyvärr följde det inte med någon etikett och jag minns inte exakt vad hon sa. Garnet glänser iallfall lite, och är mjukt och fluffigt. Sjalen sticks tyvärr lite, vilket är synd, för den är väldigt vacker. Jag gillar verkligen Candle flame-mönstret, även om jag var tveksam till en början! Innan jag köpte min nya varma vinterjacka använde jag den här sjalen som halsduk till min mörkblå-turkosa kappa.


Vantar

Båda dessa par vantar är improviserade. Jag kom på hur jag skulle sticka allteftersom. Fingervantarna ser lite sneda ut på grund av färgbytet, men när man har dem på sig så märks inte det. Garnet är ett tunt ullgarn som jag fått av min mamma. Färgerna är egentligen klarröd och klargrön. Jag måste verkligen se till att hitta batteriladadren till kameran, för färgerna stämmer inte alls. Garnet är iallafall naturfärgat av en av mammas f.d. arbetskamrater och jag har en hel resväska ute i förrådet med garn i andra färger, mest i gröna nyanser.

Jag har använt dessa vantar så mycket att fingertopparna nästan nötts ner helt helt, så därför slängde jag ihop ett par nya tumvantar i Araucania Nature Wool. De luddar mycket, och jag är lite besviken över detta, eftersom jag läst att många verkar uppskatta detta garn. Jag fick iallafall tag på det billigt, så det gör inte så mycket!



måndag 4 januari 2010

Halvdag och garnshopping

Idag blir det bara halvdag på jobbet, och jag tänkte gå och simma vid elva, så det blir en kort dag. Därefter tänkte jag ta pendeln till södra och kika in på Marias Garn. Jag fick ett presentkort där i julklapp av sambon, och nu tänkte jag gå dit och leta inspiration, och kanske komma hem med nåt snyggt sjal- eller mössgarn.

Kanske en Northern Lights, eller en Coline cable hat. Jag har stickat en något modifierad Cairn i Sulka tidigare, i lila och svart, men jag har aldrig varit riktigt förtjust i den. Jag gillar egentligen inte att sticka mössor, men att köpa en ny mössa känns inte heller bra. Jag kanske kan övertala mig själv att sticka mössan om jag hittar något snyggt garn, kanske Heavens Hand eller liknande. Dessutom har jag en vän som har varit lyrisk över min Cairn sedan jag stickade den, och då skulle hon kanske kunna få ärva den. Annars stickar jag hellre sjalar. Jag började sticka på en röd Shetland Triangle igår, men jag är inte riktigt nöjd med hur garnet ser ut (Jag stickar med dubbelt garn, två nystan entrådigt ullgarn).

Jag var på biblioteket igår också, och kom hem med "Tvåändsstickat: vackert, slitstarkt, varmt" och en bok med gamla svenska mönster, både strukturmönster och flerfärgsmönster. Det ska bli kul att kika i dem och att se om jag kan lära mig själv tvåändsstickning. Min envishet brukar komma väl till pass vid sådana tillfällen!

Jobb & stickning

Idag är jag tillbaka på jobbet igen efter en seg långhelg. Min sambo har varit förkyld och legat hemma och tyckt synd om sig själv. Det tog inte lång tid innan detta dystra humör smittade ner även mig, så i helgen har jag surat framför tv:n och sett om några av mina favoritfilmer, men inte ens det rådde bot på det dåliga humöret.

Jag fick iallafall tid att avsluta sambons sockor. Bild kommer senare. Han fick en mössa av mig i julklapp, och ville sen ha sockor, och då passade det bra att använda garnet som blivit över. Han ville inte ha några krussiduller, så jag stickade vanliga sockor från tån och uppåt, men smög iallafall in en tunn fläta på varje sida av skaftet för att göra det hela lite roligare att sticka. Sockorna blev fina, och uppskattades mycket, trots, eller kanske tack vare, flätorna.

Nu sitter jag och övervakar årsrapportskörningar på jobbet och surfar runt bland diverse stickbloggar för att hitta inspiration till nästa projekt.

För närvarande lutar det åt någon utav följande sjalar i det röda garn jag köpte på syfestivalen senast.

http://knitandknag.blogspot.com/2007/12/sumac-leaf-shawl.html
http://knitandknag.blogspot.com/2009/02/mystic-star-lace-shawl.html

Jag har dock en polotröja i Mirasol Miski som jag borde sticka vidare på. Garnet är så otroligt mjukt och lent att tröjan kommer att bli hur mysig som helst om jag bara får den klar någon gång. Jag började med ärmarna för att kunna kontrollera stickfastheten utan att behöva sticka en provlapp, vilket jag avskyr att göra, och nu börjar det bli dags att lägga upp för fram- och bakstyckena vilka stickas på rundsticka. Jag har använt mig av virkad uppläggning för att få en fin kant, och jag ser inte fram emot det jobb detta kommer att innebära på det stora stycket. Det känns som att om jag bara får uppläggningen klar så kommer tröjan nästan att vara färdig, eftersom att det bara är att sticka runt runt och att byta färg vartannat varv, vilket gör den till en perfekt tågstickning. Två timmar på tåg varje dag och lite stickning hemma så borde den vara färdig snart!

Mönstret på tröjan kommer från Mirasols första mönsterbok.

lördag 2 januari 2010

Annas jordgubbsmössa

Stickade denna enligt ett mönster som jag hittade då jag plundrade min mammas skräp-garderob. Även garnet kommer därifrån. Det röda och det gröna är vanligt tråkigt akrylgarn, och det vita något mohairliknande. Det syns inte på bilden, men minskningarna mitt på bladen blev väldigt bra. De ser nästan ut som lövens nerver.
Jag fodrade mössan med flanelltyg.

Tyvärr växte kompisens bebis ur den innan vintern kom!

Nytt år, ny blogg!

Jag trodde aldrig att jag skulle skapa en blogg, men nu har jag visst gjort det. Det ska bli spännande att se om jag fastnar i bloggträsket som så många andra! :)

Lite kort om mig då.

Jag är 27 år gammal och bor utanför Stockholm tillsammans med en sambo och två katter. Jag jobbar som systemutvecklare på ett litet företag i Solna, sedan 10 månader tillbaka. För närvarande blir det mycket webb-programmering, även om jag är anställd som javaprogrammerare.

Jag tycker mycket om att sticka, men har svårt att få klart några större projekt eftersom att det alltid är mer intressant att påbörja nya, men det senaste året har jag iallafall fått klart ett par sjalar och några mindre stickningar!

I stickkorgen ligger för närvarande massor med påbörjade projekt, mest ensamma vantar och ett par - tre tröjor, men även diverse annat!

Jag ska se om jag kan lägga upp några bilder på sådant jag avslutat innan jag skapade denna blogg!